Is uw auto APK-plichtig?


sticker%20apk%20licht

Om na te gaan of uw auto APK-plichtig doe dan de kentekencheck op de site van RDW. Als uw auto APK-plichtig blijkt dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u  daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurde auto, dan keert  uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.  Het is dus erg belangrijk om te weten of en wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Ongeveer zes weken voordat de APK op uw auto vervalt, stuurt de RDW u een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw voertuig. U blijft als eigenaar van een auto altijd zelf verantwoordelijk om deze op tijd te laten keuren.

Maakt u gebruik van de site Mijn Overheid  dan kunt u aangeven dat u de RDW post in deze berichtenbox ontvangt. Dit kunt u nakijken via de site Mijnoverheid.nl (hiervoor heeft u wel een Digidcode nodig) of via de site van de RDW. Hier kunt u door het invullen uw kenteken opzoeken wanneer uw auto gekeurd moet worden.

Het is ook mogelijk om bij COZA Autokeuringen uw e-mail adres achter te laten. Dan ontvangt u van ons een herinneringsmail.