Hoe verloopt de keuring?


Bij aankomst geeft u bij de receptie uw autosleutel en eventueel uw kentekenbewijs af. Wij bereiden de aanmelding voor. U wacht in de wachtruimte met een drankje naar keuze. De keurmeester rijdt uw auto het keuringsstation binnen en start met controleren. De keuring duurt ca 20 minuten. Na afloop van de APK krijgt u een keuringsrapport. Hierop staat of uw auto is goedgekeurd of afgekeurd. Bij afkeuring ontvangt u een overzicht van de reparatiepunten. Daarnaast kunnen er op het rapport adviespunten staan. Dit zijn punten die nog niet tot afkeur leiden, maar waaraan wel binnen afzienbare tijd aandacht besteed moet worden. Hierbij kunt u denken aan het vervangen of repareren van onderdelen. Het is belangrijk dat u dit rapport goed bewaart. Na de keuring betaalt u bij de receptie (contant of via pin).  Ook als uw auto is afgekeurd.

Indien u bij afkeur de auto laat repareren en bij ons weer ter herkeuring aanbiedt binnen 2 weken EN maximaal 750 gereden kilometers dan is deze herkeuring één keer gratis.

Als blijkt dat de auto bij herkeuring niet voldoet aan de de 2 bovengenoemde voorwaarden dan wordt de herkeuring volledig in rekening gebracht.

En als de auto bij herkeur weer wordt afgekeurd omdat de reparatiepunten niet (juist) zijn opgelost dan wordt de daarop volgende keuring ook weer geheel in rekening gebracht.